تفاوت پردازنده‌های Core i7 و Core i9 اینتل در چیست ؟

اگرچه شرکت AMD از پردازنده‌های رایزن جدید خود رونمایی کرده است که باعث رقابتی شدن بیشتر بازار پردازنده‌های دسکتاپ می‌شود؛ باز هم پردازنده‌های اینتل در بازار محبوب‌تر بوده و با استقبال بیشتری روبرو می‌شوند.

برای مدت طولانی پردازنده Core i7 در بازار بی‌رقیب بود ولی با ورود پردازنده Core i9، اکنون این دو پردازنده در بازار برای سیستم‌های رده بالا پیشنهاد می‌شوند.

این دو پردازنده تفاوت‌های مهمی باهم دارند. به‌ویژه، در نسخه‌های جدید شاهد تفاوت‌هایی هستیم که در تصمیم‌گیری کاربران بسیار موثر هستند. در ادامه، این تفاوت‌ها را روی هر پلتفرم مرور می‌کنیم:

پردازنده Core i7 را بخریم یا i9 ؟

مهم‌ترین تفاوت بین پردازنده‌های Core i7 و Core i9 در کارایی چند نخی (multi-threading) آن‌ها است.

مطمئنا میان کارایی تک نخی با کارایی چند نخی در پردازنده‌ای مانند Core i9 9900K تفاوت‌هایی وجود دارد. اینتل این پردازنده را بهترین CPU گیم در جهان معرفی می‌کند که البته شاید درست باشد ولی به اندازه هزینه‌ای که برایش می‌پردازید؛ ارزش نداشته باشد.

هر دو پردازنده نسل نهم Core i7-9700K و Core i9 9900K از هشت هسته پردازشی سود می‌برند. حتی فرکانس کاری آن‌ها هم تقریبا مشابه هم هست و در اورکلاک کمی متفاوت می‌شود.

هر دو این پردازنده‌ها در بازی و برخی وظایف مبتنی بر چند نخی کارایی چشم‌گیری دارند ولی در تعداد چند نخی با هم متفاوت می‌شوند. پردازنده ۹۹۰۰K از ۱۶ نخ پردازشی به طور همزمان پشتیبانی می‌کند که می‌تواند در کارایی چند نخی بهبودهایی نسبت به ۹۷۰۰K داشته باشد.

دیگر پردازنده‌های i9 و i7 از جمله نسل هفتم i9-7900X چنین وضعیتی دارند. درحالی‌که در بسیاری از ویژگی‌ها مانند تعداد هسته پردازشی، سرعت کلاک و تعداد نخ‌های پردازشی باهم برابر هستند ولی در کارایی چند نخی، پردازنده‌های i9 کمی بهتر عمل می‌کنند.

این کارایی چند نخی در برخی بازی‌های بسیار سنگین و رده بالا از نظر گرافیکی خودش را نشان می‌دهد ولی در کارهای اداری این مزیت چندان نشان داده نمی‌شود. حتی در برخی بازی‌های رده بالا باز هم تفاوت کاریی این دو مدل پردازنده قدرتمند اینتل برابر است.

اگر شما دنبال ساختن یک کامپیوتر ایستگاه کاری برای رندر، ویرایش ویدیو یا کارهای سنگین وابسته به تعداد زیاد هسته و نخ پردازشی هستید؛ خرید پردازنده‌های Core i9 ارزشش را دارد و در غیر این صورت، برای سایر کاربران هیچ تفاوتی میان i9 و i7 نیست.

پردازنده‌های Core i5 چطور؟

اگر بودجه شما به خرید کامپیوتر و لپ‌تاپ مجهز به Core i7 و Core i9 نمی‌رسد؛ این شانس را دارید که از پردازنده‌های Core i5 استفاده کنید.

برخی مدل‌های Core i5 کارایی و قدرتی در حدود پردازنده‌های Core i7 دارند ولی هزینه معقول‌تری به دست می‌دهند. همیشه سعی کنید برای کارهای خود یک پردازنده خاص کارتان پیدا کنید. قیمت یا تعداد هسته‌ها و نخ‌های پردازشی مشخص‌کننده کارایی مورد نیاز شما نیست!